16 d’oct. 2011

"QUALSEVOL EXCUSA ÉS BONA PER A TALLAR VEGETACIÓ VIVA I VALUOSA".


L'Ajuntament d'Ontinyent realitza uns treballs de silvicultura destructiva en la ribera del riu Clariano, en la zona de l'antic Molí de la Costa i el pont del mateix nom. Precisament, és aquest pont, en què últimament s'han realitzat uns treballs de consolidació i restauració, el que ha servit d'excusa per a realitzar una nova agressió a aquest paratge, que va ser restaurat en el passat, mitjançant un reforestació amb espècies vegetals de ribera. 



Sembla ser que el regidor d'obres no estava content amb l'estat en què es trobava el paratge i, prèviament a la pròxima inaguració del pont després de les obres realitzades, va decidir que calia endreçar la zona. Aquest no sembla que siga el millor criteri ambientalista.




Si bé és cert que la zona afectada no és de gran superfície, encara que els treballs de desbrossament no han acabat, l'actuació deixa entreveure una total manca de respecte pels ecosistemes riberencs i els sistemes naturals en general. En la zona, que estava ocupada per un bon recull d'espècies de vegetació de ribera, cal destacar la presència de la canya de Sant Joan (Arundo donax) i algun individu d'ailant (Alianthus altissima), espècies al·lòctones invasores, l'eliminació de les quals és recomanable, però molt complicada. Això fa pensar que, en uns pocs mesos, la zona tornarà a estar coberta per la canya, fent del tot inservible aquesta actuació, si el que es pretenia era l'eliminació d'aquestes. Per altra banda, és curios contemplar com s'han respectat dos exemplars de bon port d'ailant, com es pot veure en les següents fotos:



Resulta curiós que quan es realitzen aquestes "neteges", la veritable brutícia com ara, les bosses de plàstic, les botelles de vidre, etc... abandonats pel comportament incívic d'alguns, acaben romanen allà on es trobaven, mentre s'elimina vegetació valuosa de forma indiscriminada.

  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada