28 d’oct. 2011

EL RAMAT DE CABRES DE L'ALT DEL MORO HA AFECTAT A LA MICRORESERVA DE FLORA "PENYA DELS GAVILANS".

El ramat de cabres, que pastura sense cap tipus de control per l'entorn de l'Alt del Moro, del municipi de Fontanars dels Alforins, afecta a una Microreserva de Flora, que compta amb la presència de Campanula mollis.

           

A la Penya de la Safra es troba l'única població valenciana de Campanula mollis. Aquesta població, que va ser descoberta per tècnics de la Conselleria de Medi Ambient, es trobava també a la Penya dels Gavilans, motiu pel qual va ser declarada la Microreserva de Flora Penya dels Gavilans.

Encara que el motiu principal de la declaració de microreserva va ser l'existència de la Campanula mollis, també s'hi pot trobar tot un seguit de plantes rares dels cingles (Erodium foetidum, Dianthus broteri, Micromeria fruticosa, Ephedra fragilis, etc...), dels peus dels cingles (Stenbergia colchicifolia, Parentucellia latifolia), així com, en els arenals de les proximitats del Teular de la Safra (Linaria depauperata subsp. hegelmairei, Herniaria fruticosa, Sideritis chamaedryfolia, etc...).

Fa més d'un any, tècnics de la Conselleria de Medi Ambient i biòlegs de la zona, van constatar la desaparició de la comunitat de Campanula mollis de la Penya dels Gavilans, al mateix temps que es podien observar excrements de cabra en la zona que ocupa la Microreserva de Flora.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada