20 de gen. 2015


El passat mes de desembre, l'Ajuntament de Puçol (Horta Nord, València) talà més de 400 pins al Paratge Natural Municipal de La Costera. Esta intervenció, realitzada amb maquinària pesant i que tenia com a objecte combatre la plaga del Tomicus destruens i l'Orthotomicus erosus en esta muntanyeta de la Serra Calderona, ha tingut un impacte notable en el bosc de La Costera, tant pel que respecta als pins com a la vegetació arbustiva i la resta d'arbres d'este paratge natural municipal, que està baix la custòdia del territori d'Acció Ecologista-Agró.



Per això, enguany el Dia de l'Arbre de La Costera afronta un doble repte: restaurar el mal que ha provocat la plaga de barrinadors en la muntanya i també el que s'ha fet per a tractar de combatre-la. Si vols ajudar-nos a tornar a pintar de verd el paratge natural municipal de Puçol, t'esperem el diumenge 25 de gener, a partir de les 10:00 hores, a La Costera. Concretament a la zona dels antics Polvorins de Riotinto (Aula Natura i Aula Multiusos).



L'activitat consistirà a plantar arbres de diferents espècies mediterrànies, com per exemple garroferes (Ceratonia siliqua), oliveres (Olea europaea var. sylvestris) i carrasques (Querqus ilex), a les zones on s'han talat els pins i on l'extracció posterior de la fusta amb màquines de cadenes ha provocat un major impacte en la vegetació arbustiva de la muntanya.



Si tens qualsevol dubte o necessites més informació del Dia de l'Arbre de La Costera, activitat organitzada pel col·lectiu comarcal d'AE-Agró Horta Nord amb la col·laboració de l'Ajuntament de Puçol, pots telefonar al 691 077 424 o al 679 908 238.



T'esperem per a reforestar La Costera!!! Et necessitem per a tornar a pintar-la de verd!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada