2 de febr. 2013


BOSC VIU DENUNCIA AGRESSIONS FORESTALS EFECTUADES PER LA CONSELLERIA AL PARC NATURAL DE CALDERONA


Un grup de voluntaris de Marfull-Acció Ecologista Agró, i altres col·lectius integrats en Bosc Viu, han efectuat una acció de denúncia a la Serra de Calderona davant de les destrosses ambientals realitzades per la Conselleria de Infraestructures, Territori i Medi Ambient.
L’administració valenciana porta anys manifestant, de manera prepotent, que ja "controla" els incendis forestals. L’any 2012 ha proporcionat un desgraciat balanç de boscos cremats al País Valencià, posant en entredit les paraules i les polítiques del PP.

La Conselleria no pren nota del seu fracàs i segueix amb la mateixa política de sempre i, a més ara, retallant en efectius de protecció, defensa i restauració del medi ambient.

BOSC VIU ha triat aquest dia per fer l'acte de denúncia perquè és el cap de setmana més pròxim al Dia de l'Arbre, data en què la Conselleria acostuma a fer publicitat enganyosa respecte a la seua gestió forestal; per exemple fent actuacions "simbòliques" com la del passat 26 de gener a Altura, ja denunciada per Bosc Viu sobre el terreny, davant de la consellera Isabel Bonig.

Els ecologistes hem desplegat pancartes i hem denunciat amb la nostra presència les nefastes actuacions que impliquen l'eliminació de la vegetació natural i la desprotecció quasi total del sòl, obrint pas al perill més greu dels ecosistemes forestals valencians: l’erosió (pèrdua del sòl fèrtil) que condueix a la desertificació de les nostres muntanyes.


Bosc Viu denunciarà aquestes agressions a la fiscalia ambiental i enviarà una carta a l’entitat bancària que ha col·laborat finançant aquestes actuacions, per a explicar-los que, aquestes actuacions són anti-ecològiques i no prevenen, en absolut, els incendis forestals.

La protesta s'ha realitzat a la Calderona, com a paratge natural emblemàtic i parc natural pròxim a la ciutat de València, però les mateixes accions ací denunciades, estan fent-se o s’han fet, en diferents comarques valencianes. S’empren els escassos diners públics adreçats al medi ambient per a destruir el bosc, amb l’excusa de que són mesures preventives contra els incendis.

Encara que després dels greus incendis algunes veus reclamen "netejar" les muntanyes (sense aclarir què és el que s'ha de netejar), aquestes "neteges", quan consisteixen en eliminar el sotabosc, el matossar viu, no són de cap manera efectives per a evitar els focs i tenen un elevat impacte ambiental. Independentment de les paraules o les intencions que pretenen servir de justificació, els efectes reals salten a la vista i mostren una inacceptable desfeta ecològica.


Justament en Calderona, com a la resta de espais naturals protegits, s’estan acomiadant efectius adreçats a la vigilància i a la conservació del medi; just la política contrària a la que necessita el bosc.

BOSC VIU reclama una gestió forestal respectuosa amb els ecosistemes i els seues habitants, proposant un model de desenvolupament rural sostenible.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada