26 de des. 2011


La comissió forestal d'Acció Ecologista Agró, Marfull AEA i la plataforma Bosc Viu (Defensa dels Ecosistemes Forestals Valencians) preparen una acció pacífica per al proper dimecres 28 de desembre a la plaça de l'Ajuntament de València, a les 12:00 hores.

La finalitat de l'acció és preguntar públicament a la Conselleria de Medi Ambient què ha fet pels boscos durant l'any 2011, Any Internacional dels Boscos. Molta gent podria pensar que no s'ha fet res, per la poca difusió i interès mostrats per la Conselleria, però això no és així. La Conselleria de Medi Ambient ha realitzat, i continua realitzant, tales al bell mig del Parc Natural del Penyagolosa, ha menysvalorat les formacions arbustives, ha aprovat Plans de Prevenció d'Incendis que preveuen la realització de treballs forestals d'un gran impacte paisatgístic i mediambiental, ha realitzat reforestacions difícils d'entendre (per dir-ho de manera suau), com ara, la del propi conseller Cotino a les terres cremades de la serra d'Agullent i, en definitiva, ha realitzat i realitza una gestió forestal desastrosa.

La Comitiva Reial formada pels tres Reis Mags, dos patges i els portadors d'estendards (pancartes), farà lliurament de branques seques, representant les tales i el menyspreu al sotabosc i les formacions arbustives; terra, pel sòl que es perd a causa de les actuacions forestals agressives; i carbó, perquè una gestió forestal tan nefasta no es mereix una altra cosa. "OR, ENCENS I MIRRA, de la mà de Bosc Viu".

Des de la plaça de l'Ajuntament, ens adreçarem al Palau de la Generalitat, per a lliurar un escrit a la Conselleria de Medi Ambient.

L'acció serà pacífica i finalitzarà al voltant de les 13:00 hores.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada