25 de febr. 2014

COMUNICAT DE PREMSA
COL·LOQUI SOBRE LA GESTIÓ DEL
PARC NATURAL DE LA SERRA MARIOLA


Bosc Viu organitza un debat sobre la situació del parc natural de la Serra Mariola, amb representants de col·lectius ciutadans, crítics amb la gestió
de la Conselleria de Medi Ambient.
El debat serà el proper dimecres 26 de febrer,
 a les 19.30 hores,
al Centre Cultural CAIXAONTINYENT
C/ Josep Melcior Gomis, núm. 3, (Ontinyent).

            Aquest mes de febrer la Conselleria de Medi Ambient ha declarat la Mariola “parc natural del mes”, cosa que està implicant fer unes poques xerrades i actes protocol·laris, sense a penes repercussió pública, que pretenen tapar i maquillar la lamentable situació d’abandonament del parc natural.

            Els col·lectius ciutadans integrats en la Plataforma Bosc Viu han denunciat la política de retallades ambientals de l’administració valenciana que, en el cas de Mariola, han reduït a mínims històrics els equips tècnics i, a més, han deixat fora d’una efectiva protecció, una part important de la superfície del parc natural. Mariola és el parc natural del mes de febrer i, malauradament, un desastre natural tot l'any, donada la falta d'inversions, les mancances en dotacions, equipaments i mitjans materials i humans i l'absència d'una veritable política de protecció, conservació, millora i recuperació dels ecosistemes. A banda, manquen mesures efectives per a fomentar un desenvolupament rural sostenible i per a fer conscients als ajuntaments i veïns afectats que la protecció ambiental, ben desenvolupada, pot ser una font de recursos, de beneficis econòmics i de millora de la qualitat de vida. La manca d'interacció i participació en relació als actors socials interessats és altra deficiència greu de la política de des-protecció natural de la Conselleria de Medi Ambient.

A l'acte intervindran els següents ponents:
Carles Mansanet (Colla Ecologista la Carrasca, Alcoi)
Rafa Enguiux (Grup d’Amics de la Natura, Cocentaina)
Carles Arnal (Comissió Forestal d’Acció Ecologista Agró)

Amb aquest acte públic, Bosc Viu pretén donar a conèixer la veritable situació del parc natural, més enllà de les campanyes publicitàries del PP i de l’abandó de les polítiques de protecció. Els ponents repassaran les mancances i deficiències del parc, els riscos i amenaces que pateix, i plantejaran també propostes i alternatives per a millorar aquesta situació.

Col·laboren:
Colla Ecologista l’Arrel
Coordinadora Ecologista de la Vall d’Albaida (CEVA)

Telèfon de contacte: 667 73 98 59 (Ferran Gandia i Navarro)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada