27 de des. 2012

RAJOLES DE CARBÓ PER A FABRA I EL CONSELL: NO A L'ATE DE MIJARES.


El dijous 27 de desembre del 2012 (per proximitat al 28, més bé semblava una innocentada), el president de la Generalitat Valenciana Alberto Fabra, va acudir a la finca la Paridera (Yátova) en la Vall del riu Mijares, per a posar la primera pedra d'un projecte urbanístic que transformarà aquest bell paratge amb la inclusió d'un Camp de Golf, un Hotel, 90 Bungalows, Cases de Fusta, una Granja Escola i un Alberg Juvenil, sota el nom de "Desarrollo Turístico y Deportivo del Valle del rio Mijares", de la mercantil "Mijares Resort S.A."



En 6 mesos està prevista l'execució del projecte, gràcies a l'ús d'una nova figura legislativa, l'ATE (Actuació Territorial Estratègica), que permet facilitar les accions de depredació del territori. En veu del president Fabra "...simplificar y eliminar trabas y trámites administrativos para facilitar la relación entre los valencianos y su administración". En aquest cas, el vist i plau del Consell va ser atorgat el 14 de desembre, només un mes després d'haver estat presentat a la Generalitat. Naix així, la "Fast-Administration / Junk-Administration".


Hi ha 44 propostes empresarials més (ATEs) esperant en els calaixos "...que se pondrán en marcha de forma  inmediata", (5 a la demarcació de Castelló, 24 a la de València i 15 a la d'Alacant). Sembla mentida que, després dels excessos comesos en aquest país en el passat recent, es pretenga l'eixida de la crisi usant les mateixes fórmules que ens han portat a aquesta situació. Això sí, tot adornat de la paraula "sostenibilitat". És recomanable, per fer un poc de memòria, la lectura i visualització de "Ruinas modernas. Una topografía de lucro" de Julia Schulz-Dornburg, Editorial àmbit.

"Rajoles de carbó per a Fabra i el Consell" ha estat una acció desenrotllada per activistes del col·lectiu Marfull-Acció Ecologista Agró.


La publicitat institucional de l'acte, en el següent enllaç: http://www.gva.es/va/inicio/area_de_prensa/not_detalle_area_prensa?id=462408

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada