5 d’oct. 2010

AE-Agró s’oposa novament a les "neteges vegetals" de les masses forestals


La Conselleria de Medi Ambient deixa milers de "cadàvers vegetals" al seu pas pel Parc Natural de la Serra Calderona i provoca un incendi forestal al Monte Picaio
dimarts 28 de setembre de 2010.

Una vegada més, els diners públics de la Conselleria de Medi Ambient es dilapiden en la destrucció dels nostres últims paratges naturals més valuosos. Esta vegada li ha tocat al Parc Natural de la Serra Calderona.

Quasi un milió d’euros es gastarà la Conselleria en un projecte de “neteja vegetal” que deixa muntons de llenya repartits al llarg dels quilòmetres de carreteres, camins i pistes forestal que recorren este Parc Natural, i que lluny de protegir el bosc del foc, el fa més vulnerable als incendis, l’empobrix i deixa el sòl desprotegit front a les pluges torrencials que tindrem a la tardor.

Aquests treballs de destrucció forestal discorren per la carretera cap al Monestir de La Cartoixa, cap a Serra i Nàquera. Però també s'estan desenvolupant en altres punts de la Serra Calderona, com ara, al Monte Picaio (Sagunt), on es va declarar un incendi forestal que va calcinar 2.5 hectàrees de pi blanc i matoll.

Tot indica que el foc es va iniciar per una negligència precisament durant una "neteja vegetal", tal i com va denunciar ahir Acció Ecologista-Agró. L’incendi va ser provocat presumptament per una espurna d’una de les motoserres que estaven podant els pins confrontants a un camí per a construir una faixa auxiliar. A més a més de la probable negligència, els treballadors mancaven de material operatiu per a pal·liar possibles accidents (extintors i motxilles extintores), tal i com exigix la normativa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada