27 de des. 2012

RAJOLES DE CARBÓ PER A FABRA I EL CONSELL: NO A L'ATE DE MIJARES.


El dijous 27 de desembre del 2012 (per proximitat al 28, més bé semblava una innocentada), el president de la Generalitat Valenciana Alberto Fabra, va acudir a la finca la Paridera (Yátova) en la Vall del riu Mijares, per a posar la primera pedra d'un projecte urbanístic que transformarà aquest bell paratge amb la inclusió d'un Camp de Golf, un Hotel, 90 Bungalows, Cases de Fusta, una Granja Escola i un Alberg Juvenil, sota el nom de "Desarrollo Turístico y Deportivo del Valle del rio Mijares", de la mercantil "Mijares Resort S.A."



En 6 mesos està prevista l'execució del projecte, gràcies a l'ús d'una nova figura legislativa, l'ATE (Actuació Territorial Estratègica), que permet facilitar les accions de depredació del territori. En veu del president Fabra "...simplificar y eliminar trabas y trámites administrativos para facilitar la relación entre los valencianos y su administración". En aquest cas, el vist i plau del Consell va ser atorgat el 14 de desembre, només un mes després d'haver estat presentat a la Generalitat. Naix així, la "Fast-Administration / Junk-Administration".


Hi ha 44 propostes empresarials més (ATEs) esperant en els calaixos "...que se pondrán en marcha de forma  inmediata", (5 a la demarcació de Castelló, 24 a la de València i 15 a la d'Alacant). Sembla mentida que, després dels excessos comesos en aquest país en el passat recent, es pretenga l'eixida de la crisi usant les mateixes fórmules que ens han portat a aquesta situació. Això sí, tot adornat de la paraula "sostenibilitat". És recomanable, per fer un poc de memòria, la lectura i visualització de "Ruinas modernas. Una topografía de lucro" de Julia Schulz-Dornburg, Editorial àmbit.

"Rajoles de carbó per a Fabra i el Consell" ha estat una acció desenrotllada per activistes del col·lectiu Marfull-Acció Ecologista Agró.


La publicitat institucional de l'acte, en el següent enllaç: http://www.gva.es/va/inicio/area_de_prensa/not_detalle_area_prensa?id=462408

26 de des. 2012


PELIGRO TRABAJOS FORESTALES


Este es el tipo de carteles que podemos encontrarnos dando un paseo por el Parque Natural de Sierra Calderona y, ciertamente, viendo las actuaciones que realizan son absolutamente un peligro.

Un peligro porque con dinero público se arrasa con nuestros bosques.

Un peligro porque lejos de favorecer la biodiversidad, que es lo que anuncian en el proyecto de 100.000 euros, arrasan con el sotobosque.

Un peligro porque se destruye el ecosistema valioso dentro del Parque Natural de Sierra Calderona.

Cuesta creer que detrás de estas actuaciones haya estudios técnicos y fundamentos científicos que puedan avalar este tipo de agresiones.

Parece mentira que quienes están ejecutando estas aberraciones forestales no sean capaces de ver que,  eliminar completamente la vegetación, empobrece el ecosistema.

Parece mentira que el gobierno valenciano malgaste miles de euros en actuaciones tan absurdas, o quizás esto último, ya no nos parezca tanta mentira.

Josevi Alamar Marfull-Acció Ecologista Agró


23 de des. 2012

JORNADES EN DEFENSA DEL MÓN RURAL I ELS ECOSISTEMES FORESTALS A LA SERRANÍA.


GESTALGAR, EL VILLAR I ALCUBLAS
22 i 23 de desembre 2012

12 de des. 2012

JORNADA EN DEFENSA DE LES NOSTRES FORESTS.


Este sábado nos vamos a ver todas la personicas que sentimos que, con la llamas, se nos iban trocicos de vida, de aire puro, de lugares donde compartir, donde jugar, donde trabajar,...

Este sábado, Ecologista en Acción La Serranía, hace una llamada para sumar,  para conocer, para participar en la defensa y recuperación de nuestros montes.

"Mientras ellos nos prometen la luna, nosotros recuperaremos la tierra"
Serranía Viva.

Os queremos, os necesitamos, igual que vosotros necesitáis al mundo rural.
Serranía Presente, ahora y siempre.

11 de des. 2012

REFORESTACIÓ A ONTINYENT, DIUMENGE 16 DE DESEMBRE DEL 2012.



La reforestació està organitzada pels col·lectius
Colla Ecologista l'Arrel i "Un Voluntario, Un Árbol" (UVUA).

Punt de trobada: Plaça de la Coronació (també anomenada el Barranquet) d'Ontinyent,
a les 9:30 hores.

Les espècies vegetals que s'usaran en la reforestació són les següents: Quercus faginea, Quercus ilex, Viburnum tinus, Prunus spinosa, Crataegus monogyna, Sorbus domestica i Rosa canina.

Més info:
colla.ecologista.arrel@gmail.com
info@unvoluntariounarbol.com

Animeu-vos a participar!

Poseu arbres en les vostres vides i en les de tothom.

Seguiment de l'esdeveniment per la TV Comarcal: (muntatge fet per UVUA)